volg ons facebook logo
Kanovaren Rondvaart met de Vlinderbalg Tuk of Duck de Pater Nationaal Park Route

Tweedaagse Nationale Park Route

Earnewoude - Dokkumer Nieuwe Zijlen – Earnewoude

Tweedaags arrangement met overnachting in Maritieme kamer bij Restaurant Herberg de Pater te Dokkumer Nieuwe Zijlen.

U start in Earnewoude bij camping en bootverhuur it Wiid. Vandaar gaat u oostwaarts naar Drachten waar u de Lits-Lauwersmeerroute gaat volgen. Een gezellige route van Drachten via het Bergumermeer naar het Lauwersmeer, door de nieuw ingerichte Kuikhornstervaart en de Zwemmer.

Deze route dankt haar naam aan twee oude riviertjes, de Lits en de Lauwers. Ze liggen ten zuiden en ten noorden van deze bijzondere vaarverbinding, die van Drachten naar het Lauwersmeer voert en richting Dokkum. Het is daarmee een vaarroute door het rustige deel van Friesland. Langs de Lits-Lauwersmeerroute vindt u gastvrije dorpen, zoals Eastermar en Opeinde in een karakteristiek coulisse en landschap. Via de Leijen en het Bergumermeer bereikt u de Nieuwe Vaart en Kuikhornstervaart. Dan komt u langs de dorpen Zwaagwesteinde en Westergeest. Hierna verder door de Zwemmer. Even stuurboord uit langs Kollum, met z’n gezellige winkelcentrum. En zo bereikt u Dokkumer Nieuwe Zijlen. Bij deze voormalige zeehaven geeft de sluis toegang tot het Lauwersmeer. Dit unieke vaargebied, in 2003 uitgeroepen tot Nationaal Park Lauwersmeer, met z’n rust en ruimte, de bijzondere flora en fauna moet u op uw vaartocht zeker niet vergeten. Ten westen van de route ontvouwen zich de vergezichten van het Noordfriese Terpenlandschap.

U bent bij de oude zeesluizen aangekomen op uw bestemming. Hier vindt u Restaurant Herberg de Pater waar u kunt genieten van een heerlijk drie-gangen menu en een welverdiende nachtrust in onze maritieme kamer. Na uw luxe ontbijt vertrekt u in zuid-westerlijke richting, of richting Dokkum om via Leeuwarden terug te varen naar Earnewoude, of via de Zwemmer naar Westergeest en Zwaagwesteinde om zo dezelfde route in tegengestelde richting terug te varen.

Bij aankomst in Earnewoude kunt u terug kijken op een schitterende reis tussen twee Nationale Parken De Alde Feanen en Nationaal park Lauwersmeer, met in het midden de Friese Wouden, waar oude dorpen de natuur afwisselen. Het gebied waardoor de Lits-Lauwersmeerrroute zich slingerend een weg baant naar het Lauwersmeer, heeft de watersporter veel te bieden.

Prijzen

Prijzen inclusief boot, diner, slapen en ontbijt
Per 2 personen€390,-(195 p.p.)
Per 4 personen€550,-(137,50 p.p.)
earnewald