volg ons facebook logo
Kanovaren Rondvaart met de Vlinderbalg Tuk of Duck de Pater Nationaal Park Route

Tuk of Duck de Pater

Tuk of Duck de Pater brengt u met de tuktuk, eend of in een Daf langs alle mooie plekjes en plaatsjes langs het Lauwersmeer. U vertrekt vanuit Lauwersoog de Strandweg op langs de camping richting de bosschuur van Staatsbosbeheer. Uitkijkend over de bossen en landerijen treft u de Willem Lodewijk van Nassau kazerne en zo tukt u richting Zoutkamp. Zoutkamp heeft een authentieke visserijhaven een visserijmuseum en palingrokerij Postma voor een pondje vers gerookte aal. Leuk om te bezoeken.

Van Zoutkamp naar Dokkumer Nieuwe Zijlen is 1 grote rechte weg. U kunt ervoor kiezen om via Warfstermolen en Kollumer Pomp richting Dokkumer Nieuwe Zijlen te rijden. Ook kunt u bij Kollumeroord de natuur verkennen of op zoek gaan naar de Zeearend.

In Dokkumer Nieuwe Zijlen aangekomen kunt u genieten van een welverdiende late lunch of 3 gangen diner. Om daarna genietend van alles om u heen richting Oostmahorn te gaan. Dat is een toeristisch plaatsje met het mooie stadje Esonstad. Een recreatiepark van Landal Greenparks. Ezumazijl en Anjum zijn de laatste dorpen van de route en ook zeker de moeite waard om door heen te rijden. En vandaar uit komt u langzamerhand weer richting Lauwersoog.

Als u de tijd neemt en in verschillende plaatsjes de benen strekt duurt dit rondje ongeveer 4 tot 5 uur.

Arrangementen

U kunt naar keuze de huur van een TukTuk/Eend/Daf combineren met een lunch (tot 16:00) of diner (tot 21:00). Voor dit arrangement hebben wij speciaal voor u een tuktuk-menu samengesteld. (op aanvraag)

Huurprijzen voertuig*
Prijs per 3uur€75
Elk volgend uur extra€10

*Keuze uit een Tuktuk, Eend of Daf. Voor het huren wordt een borgsom van €50,- in rekening gebracht. prijzen zijn exclusief brandstof, dit wordt achteraf verrekend.

Prijzen Tuck of Duck menu
Prijs p.p. €35,- of a la Carte.
tuktuk